Presna čokoladna torta

Sestavine:

Dno:

  • 250g namočenih indijskih oreščkov
  • 180g namočenih datljev
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)

Krema:

  • 1 avokado
  • 2 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
  • 6 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
  • 2 jedilni žlici kakavovega masla (stopljeno)
  • ščepec soli
  • 3 banane
  • 50g namočenih datljev
  • 3 jedilne žlice presnega kakava

Priprava:

  1. Za dno zmiksamo namočene indijske oreščke, datlje in kokosovo olje Cobio.
  2. V tortni model razporedimo maso za dno in postavimo v hladilnik.
  3. Za nadev zmiksamo banane, avokado, kokosov sladkor Cobio, datlje in kakav.
  4. Na koncu nadevu dodamo stopljeno kakavovo maslo in kokosovo maslo Cobio, zaradi katerega bo presna torta prijetno kremna.
  5. Na dno torte razporedimo še nadev in torto postavimo v hladilnik za 4 ure.

Čas priprave: 20 minut