Slivova torta z vanilijevim pudingom

Sestavine:

  • 150g prosene kaše (lahko vmes malo ajdove kaše)
  • 500 ml kokosovega mleka
  • vanilijev puding
  • 250g sliv
  • limonin sok
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • ščep soli
  • cimet
  • agar agar (ali želatina)

Priprava:

  1. V kokosovem mleku (lahko dodamo polovico vode in polovico kokosovega mleka), ki smo mu dodali 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio in ščep soli skuhamo proseno kašo (lahko dodamo malo ajdove kaše) in jo ohladimo.
  2. Posebej po navodilu iz embalaže skuhamo vanilijev puding v približno 250 ml kokosovega mleka. Dodamo mu 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
  3. Izkoščičimo slive in jih narežemo. Slive dušimo v malo vode toliko časa, da se razpustijo (približno 20 minut). Dodamo jim limonin sok, cimet in 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
  4. Slivam dodamo agar agar (primerna količina po navodilu na embalaži).
  5. V manjši tortni model na dno nadevamo kuhano proseno kašo. Nato nadaljujemo z rahlo ohlajenim kuhanim vanilijevim pudingom. Pustimo, da se puding ohladi.
  6. Ko je puding dovolj ohlajen in čvrst, nadevamo še pokuhane slive z agar agarjem.
  7. Tortico postavimo v hladilnik za 2 uri.

Čas priprave: 60 minut