Kakavova torta z mangovim prelivom
s kokosovim sladkorjem Cobio
Sestavine:
Biskvit:
- 1 jedilna žlica kakava
- 6 jajc
- 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
- ščepec soli
- 3 žlice vode
- poljubna vrsta mleka za navlažitev biskvita
- 170g pirine polnozrnate moke
- mala žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
Nadev:
- 250dl sladke smetane
- 200g grškega jogurta
- mala žlička vanilije v prahu
- 7 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 6 lističev želatine (lahko agar agar)
Preliv:
- 1 mango
- sok limone
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
- 3 lističi želatine (lahko agar agar)
Priprava:
- Za biskvit ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
- Posebej v posodo presejemo pirino moko, ščepec soli, kakav ter vinski kamen.
- Suhim sestavinam dodamo vodo in narahlo vmešamo rumenjake ter beljake. Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
- Maso vlijemo v tortni model in pečemo biskvit 1 uro na 180°C. Biskvit ohladimo.
- Za nadev zmiksamo sladko smetano in kokosov sladkor Cobio, ki bo dal nadevu karamelni okus.
- Posebej pripravimo želatino ali agar agar po navodilu na embalaži.
- Grškemu jogurtu dodamo vanilijo v prahu in zmiksano sladko smetano. Na koncu vmešamo želatino ali agar agar.
- Ohlajen biskvit prerežemo in ga po želji navlažimo s poljubnim mlekom ter nadevamo z pripravljenim karamelnim nadevom. Karamelni nadev razporedimo na dva dela za dve plasti biskvita.
- Na koncu po vrhu torte polijemo mangov preliv.
- Mangov preliv pripravimo tako, da mango zmiksamo, dodamo sok limone in kokosov sladkor Cobio.
- Posebej pripravimo želatino ali agar agar.
- Torto postavimo v hladilnik za 3 ure.
Čas priprave: 120 minut