Domača riževa čokolada

s kokosovim sladkorjem Cobio (cimet/ingver)

Sestavine:

  • 50g riževih oblatov
  • 300ml ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 150g kokosovega sladkorja Cobio (cimet/ingver)
  • ščep soli
  • 3 jedilne žlice kakava
  • čili (za ljubitelje pekočega)
  • po želji vanilija v prahu

Priprava:

  1. Riževe oblate zdrobimo.
  2. Kokosov sladkor s pomočjo kavnega mlinčka zmeljemo v droben prah.
  3. Kokosovo olje stopimo.
  4. Pripravimo si poljuben pekač in ga obložimo s peki papirjem.
  5. V stopljeno kokosovo olje vmešamo kakav v prahu.
  6. Počasi dodajamo kokosov sladkor v prahu in stalno mešamo z metlico.
  7. Dodamo ščep soli ter poljubne začimbe.
  8. Maso vlijemo v pekač in nato po masi razporedimo zdrobljene riževe oblate.
  9. Pekač postavimo v pečico za 10 minut na 140°C.
  10. Na sobni temperaturi ohladimo čokolado.
  11. Čokolado nalomimo in jo hranimo v hladilniku.

Čas priprave: 20 minut