Hrustljavi rogljički
s kokosom in kokosovim sladkorjem Cobio
Sestavine:
- 200g pirine polnozrnate moke
- 100g kokosove moke
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
- himalajska sol
- jedilna žlica vinskega kamna
- 2 jajci
- 2 dl vode
Priprava:
- Ločimo beljake (dodamo ščep soli in 2 žlici kokosovega sladkorja) in rumenjake (dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja).
- Posebej zmiksamo beljake in rumenjake.
- Kokosovi moki dodamo presejano pirino moko, ščep soli, vodo in vinski kamen.
- Zamesimo testo (po potrebi dodamo vodo). Dodamo rumenjake in pregnetemo.
- Narahlo v testo vmešamo še stepene beljake.
- Stopimo kokosovo olje in ga dodamo testu.
- Zaradi kokosovega olja bodo rogljički hrustljavi.
- Testo pokrijemo s folijo in ga damo počivat v hladilnik za 1 uro.
- Vzamemo kepo testa iz hladilnika in ga narežemo na manjše dele iz katerih oblikujemo kroglice. Kroglice valjamo v svaljke. Svaljke razrežemo na približno 5 cm dolžine in jih polagamo na pekač. Na pekaču oblikujemo rogljiček.
- Rogljičke pečemo na ventilaciji v pečici na 160-180°C približno 20-30 minut.
Čas priprave: 15 minut