Presna torta z orehi, mangom in rožiči
Sestavine:
1 plast:
- 100g lešnikov (predhodno namočenih vsaj 7 ur)
- 140g orehov (predhodno namočenih vsaj 7 ur)
- 250g datljev (namočenih)
- 60g pirinih kosmičev (namočenih)
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 jedilni žlici rožičev v prahu
- ščep soli
2 plast:
- 2 manga
- 150g kakavovega masla
- 100g ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 100g datljev (namočenih)
3 plast:
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio-cimet
- 1 večji kaki
- 2 jedilni žlici rožičev v prahu
Priprava:
- Za 1 plast s pomočjo mešalnika zmiksamo predhodno namočene lešnike, orehe, datlje, pirine kosmiče. Dodamo stopljeno kokosovo olje, ščep soli ter rožiče v prahu.
- Pripravljeno maso za 1 plast enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela. Postavimo v hladilnik.
- Za 2 plast v mešalniku zmiksamo 2 manga in namočene datlje. Dodamo stopljeno kakavovo maslo in kokosovo olje Cobio, ki bo celotno mangovo kremo lepo povezalo. 2 plast enakomerno razporedimo in postavimo v hladilnik za 2 ure.
- Ko se je 2 plast strdila, dodamo še 3 plast. Za 3 plast zmiksamo olupljen kaki, dodamo rožiče v prahu, kokosov sladkor Cobio-cimet in stopljeno kokosovo olje Cobio.
- Torto postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Postrežemo potreseno s kokosovimi kosmiči, borovnicami in malinami.
Čas priprave: 30 minut