Muffini z bučo
kokosovim oljem in sladkorjem Cobio
Sestavine:
- 5 jajc
- 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 4 jedilne žlice pirine moke
- 2 jedilni žlici kokosove moke
- 300g naribane hokaido buče
- cimet
- muškatni orešček
- ščep soli
- mala žlička vinskega kamna
Priprava:
- Ločimo beljake (dodamo ščep soli, 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio) in rumenjake (dodamo 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio). Penasto jih zmiksamo.
- Presejemo pirino moko, dodamo ji kokosovo moko, naribano hokaido bučo, cimet, muškatni orešček in vinski kamen.
- Narahlo premešamo sestavine in dodamo še 1 jedilno žlico kokosovega sladkorja Cobio.
- Vmešamo stepene rumenjake in nato še stepene beljake.
- Na koncu dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo muffine lepo povezal.
- V poljuben pekač polagamo maso za muffine in jih pečemo na 160-180°C 45-60 minut.
- Preverimo z zobotrebcem, če so muffini pečeni (zobotrebec mora ostati suh).
Čas priprave: 20 minut