Kremni ješprenj z bučo
in adzuki fižolom
Sestavine:
- 150g ješprenja
- 50g adzuki fižola
- por
- 2 stroka česna
- peteršilj
- 1/4 buče hokaido
- voda (ali zelenjavna osnova)
- sol
- poper
- kurkuma
- curry
- muškatni orešček
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1 dl belega vina
Priprava:
- Skuhamo namočen adzuki fižol. Predhodno namočimo ješprenj.
- Narežemo por, sesekljamo česen.
- Bučo olupimo in jo naribamo (nekaj je pustimo narezane na drobne koščke).
- Na kokosovem olju prepražimo por, česen. Dodamo naribano bučo in ješprenj.
- Mešamo nekaj minut nato dodajamo vodo ali zelenjavno osnovo po potrebi (ko voda povre). Zalijemo z vinom.
- Solimo, popramo, dodamo malo kurkume, currya in nariban muškatni orešček.
- Kuhamo 20 minut.
- Ko je ješprenj kuhan mu na koncu vmešamo jedilno žlico kokosovega olja Cobio zaradi katerega bo ješprenj z bučo zelo kremen.
- Posebej na kokosovem olju popečemo na drobne koščke narezano bučo. Solimo jo po občutku.
- Serviramo ješprenj, potresemo z adzuki fižolom in koščki popečene buče.
Čas priprave: 45 minut