Energijske ingverjeve ploščice s kvinojo

s kokosovim sladkorjem Cobio-ingver

Sestavine:

  • 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-ingver
  • sok 1 limone
  • limonina lupina 1 bio limone
  • 100g kandiranega ingverja
  • 40g kvinojinih napihnjencev (lahko tudi amarantovi napihnjenci, riževi..)
  • žlička ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. V ponvi na majhnem ognju na limoninem soku raztopimo kokosov sladkor Cobio-ingver, da postane gost sirup. Ves čas počasti mešamo.
  2. Limonino lupino ene limone narežemo na manjše koščke.
  3. Kandiram ingver na drobno sesekljamo.
  4. Kvinoji dodamo narezano limonino lupino, kandiran narezan ingver, dodamo sirup iz limone in kokosovega sladkorja Cobio-ingver.
  5. Na koncu dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio Malaita.
  6. Premešamo dobro celotno maso in jo razporedimo v pekač na peki papir na 1 cm debelo.
  7. Pečemo na ventilaciji na 180°C približno 15 minut.
  8. Še toplo maso razrežemo na manjše ploščice in pustimo, da se ohladi.
  9. Ko se ohladi, postavimo ploščice v hladilnik, da se strdijo in postanejo hrustljave.

Čas priprave: 15 minut