Presna gibanica

s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio

Sestavine (za mini tortico, za večjo povečaj količine):

1 plast:

  • pest lešnikov (namočenih)
  • žlica pirinih kosmičev (namočenih)
  • žlička kokosovega sladkorja Cobio
  • voda (po potrebi)

2 plast:

  • 2 jedilni žlici maka
  • riževo mleko
  • žlička kokosovega sladkorja Cobio

3 plast:

  • pest indijskih oreščkov (namočenih)
  • pest makadamij (namočenih)
  • rezina tofuja
  • jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio
  • žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • voda (po potrebi)

4 plast:

  • pest orehov (namočenih)
  • žlička kokosovega sladkorja Cobio
  • žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • voda (po potrebi)

5 plast:

  • naribano jabolko
  • limonin sok
  • žlička kokosovega sladkorja Cobio-cimet

Priprava:

    1. Za 1,2,3 in 4 plast iz namočenih oreškov, stopljenega kokosovega olja in ostalih sestavin pripravimo s pomočjo mešalnika mazljivo pasto, ki ji dodamo vodo (če je preveč suha).
    2. Za 5 plast jabolko naribamo, dodamo limonin sok in kokosov sladkor Cobio-cimet.
    3. V modelček nalagamo plasti po zgornjem zaporedju. Vsaka plast se naj ponovi 2x.
    4. Torto postavimo v hladilnik za 1 uro, da se strdi.

    Čas priprave: 20 minut