Pečeni lignji s kokosovo majonezo
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 1 celo jajce
- 2 rumenjaka
- 1 mala žlička gorčice
- 1 žlica limoninega soka
- himalajska sol
- poper
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega olivnega olja
- 500g lignjev
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
Priprava:
- Za kokosovo majonezo zmešamo jajce, 2 rumenjaka, sol, poper, gorčico in limonin sok.
- Ko so sestavine postale kremaste, vmešamo še stopljeno kokosovo olje (2 jedilni žlici) in olivno olje (1 jedilna žlica).
- Majonezo hranimo v hladilniku.
- Očiščene in osušene lignje spečemo na kokosovem olju (približno 4 minute), zaradi katerega bodo lignji slastno zapečeni.
- Na koncu lignje malo posolimo.
- Postrežemo pečene lignje s pripravljeno majonezo.
Čas priprave: 20 minut