Bučni njoki z avokadovo kremo

na kokosovem olju Cobio z žajbljem

Sestavine:

  • 1/2 buče hokaido
  • pirina moka
  • 1 jajce
  • muškatni orešček
  • himalajska sol
  • avokado
  • česen
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • jabolčni kis (ali limonin sok)
  • poper
  • žajbelj
  • bazilika
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega olivnega olja

Priprava:

  1. Olupljeno bučo narežemo na manjše koščke in jo spečemo v pečici na peki papirju 20 minut na 180°C.
  2. Pečeno bučo zmečkamo v pire, dodamo jajce, muškatni orešček ter solimo.
  3. Začnemo dodajati pirino moko. Dodamo je toliko, da lahko zagnetemo testo.
  4. Ko smo pripravili testo za njoke oblikujemo svaljke, ki jih razrežemo na poljubne koščke da dobimo njoke.
  5. Ko pripravljamo njoke si površino pomokamo in vsakega povaljamo v  moki, da se ne sprimejo.
  6. Za avokadovo kremo izdolbemo avokado, dodamo svežo baziliko, poper, himalajsko sol ter jabolčni kis ali limonin sok.
  7. Strok česna drobno nasekljamo in na olivnem olju popečemo, da zadiši.
  8. Česen z olivnim oljem dodamo avokadu in vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto kremo.
  9. Njoke kuhamo v osoljeni vodi približno 10 minut oziroma toliko, da priplavajo na površje.
  10. Ko so njoki kuhani jih prelijemo še z ekstra deviškim kokosovim oljem Cobio, ki smo ga segreli v ponvi in mu dodali žajbelj.
  11. Serviramo njoke in na vrhu dodamo avokadovo kremo.

Čas priprave: 60 minut