Slivovi cmoki s krompirjem

in kokosovim sladkorjem in oljem Cobio

Sestavine:

  • 500g krompirja
  • pirina polnozrnata moka (po občutku, približno 150g)
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • kokosov sladkor Cobio-cimet
  • 10 sliv
  • ekstra deviško kokosovo olje Cobio Malaita

Priprava:

  1. Skuhamo krompir in ga pustimo, da se malo ohladi.
  2. Krompir pretlačimo in mu dodajamo moko po občutku, da nastane testo.
  3. Testu dodamo jajce in sol ter jedilno žlico kokosovega olja Cobio.
  4. Slive izkoščičimo. Iz krompirjevega testa naredimo manjše kroglice, ki jih sploščimo in v njih položimo izkoščičeno slivo.
  5. V vsako slivo preden oblikujemo cmoke damo malo žličko kokosovega sladkorja Cobio-cimet.
  6. Cmoke kuhamo na majhnem ognju v osoljeni vodi približno 15 minut.
  7. Kuhane cmoke prelijemo s stopljenim kokosovim oljem in potresemo s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet.

Čas priprave: 45 minut