Polnjena paprika z lečo in rižem

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 1 paradižnik
  • 1 velika paprika
  • 40g leče
  • 40g riža
  • 1 česen
  • peteršilj
  • 1 velika paprika
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • sol
  • poper
  • curry
  • kurkuma
  • mleta rdeča paprika
  • 1,5dl kokosovega mleka

Priprava:

  1. Skuhamo riž in lečo.
  2. Na kokosovem olju prepražimo nasekljan paradižnik, dodamo, česen in peteršilj. Solimo in popramo.
  3. Dodamo preostale začimbe, da zadiši.
  4. Paradižniku dodamo kuhan riž in lečo.
  5. Na koncu zalijemo še s kokosovim mlekom in kuhamo tako dolgo, da ostane bolj malo tekočine.
  6. Papriko razpolovimo in v polovičke nadevamo omako z lečo in rižem.
  7. Polnjeno papriko postavimo na pekač in jo pečemo v pečici na 180°C tako dolgo, da se paprika zmehča (približno 30 minut).

Čas priprave: 45 minut