Zelenjavna juha z lečo in ješprenom
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 1/2 glave brokolija
- večja pest stročjega fižola
- 1/2 rdeče paprike
- manjša pest ješprena in leče
- peteršilj
- 1 strok česna
- 1 steblo zelene
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- sol
- poper
- mala žlička mlete rdeče paprike
- mala žlička suhega origana
- majaron, timijan
- mala žlička kurkume
- mala žlička paradižnikovega koncentrata
- lovorjev list
- čebula (po želji)
Priprava:
- Na kokosovem olju prepražimo na manjše koščke narezan brokoli, stročji fižol in rdečo papriko.
- Dodamo narezano steblo zelene in sesekljan česen. Pražimo, da zadiši.
- Dodamo začimbe in mešamo. Na koncu dodamo malo paradižnikovega koncentrata.
- Solimo in popramo po okusu.
- Zalijemo s toliko vode, da prekrije vse sestavine.
- Dodamo ješprenj in lečo ter lovorjev list.
- Kuhamo na majhnem ognju približno 30 minut oziroma dokler nista leča in ješprenj kuhana.
- Ponudimo lahko z rezinami domačega kruha.
Čas priprave: 40 minut