Kokosova torta s čokolado
s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio
Sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
- 200g naribane črne čokolade
- 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
- 3 jedilne žlice pirine bele moke
- ščep soli
- 100ml tople vode
- 1/2 male žličke pecilnega praška (ali vinski kamen)
- 150 ml poljubnega mleka za navlažitev biskvita (riževo)
Krema:
- 150 ml kisle smetane
- sveže kokosovo meso iz 2 mladih orehov
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
- 4 jedilne žlice marelične marmelade (za premaz biskvita)
Priprava:
- Za biskvit ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in miksamo, da narastejo. Beljakom dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in miksamo, da narastejo.
- Presejemo pirino moko, dodamo ji ščep soli, pecilni prašek, naribano črno čokolado in toplo vodo.
- Sestavinam počasi vmešavamo stepene rumenjake, nato še stepene beljake.
- Na koncu masi dodamo še stopljeno kokosove olje, ki bo biskvit lepo povezal.
- Biskvit pečemo v manjšem tortnem modelu na 180°C 45 minut.
- Pustimo, da se ohladi.
- Za kremo zmiksamo sveže kokosovo meso in kislo smetano, dodamo stopljeno kokosovo olje Malaita in 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
- Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo na tri enakomerne dele.
- Prvo plast biskvita navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in dodamo 1/3 kreme.
- Nadaljujemo z drugo plastjo biskvita, navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in dodamo 2/3 kreme.
- Zadnjo plast biskvita navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in premažemo s preostankom kreme.
- Na vrhu potresemo z naribano črno čokolado.
- Postavimo v hladilnik za 2 ure.
- Serviramo ohlajeno.
Čas priprave: 40 minut