Slivova torta z vanilijevim pudingom
Sestavine:
- 150g prosene kaše (lahko vmes malo ajdove kaše)
- 500 ml kokosovega mleka
- vanilijev puding
- 250g sliv
- limonin sok
- 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- ščep soli
- cimet
- agar agar (ali želatina)
Priprava:
- V kokosovem mleku (lahko dodamo polovico vode in polovico kokosovega mleka), ki smo mu dodali 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio in ščep soli skuhamo proseno kašo (lahko dodamo malo ajdove kaše) in jo ohladimo.
- Posebej po navodilu iz embalaže skuhamo vanilijev puding v približno 250 ml kokosovega mleka. Dodamo mu 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
- Izkoščičimo slive in jih narežemo. Slive dušimo v malo vode toliko časa, da se razpustijo (približno 20 minut). Dodamo jim limonin sok, cimet in 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
- Slivam dodamo agar agar (primerna količina po navodilu na embalaži).
- V manjši tortni model na dno nadevamo kuhano proseno kašo. Nato nadaljujemo z rahlo ohlajenim kuhanim vanilijevim pudingom. Pustimo, da se puding ohladi.
- Ko je puding dovolj ohlajen in čvrst, nadevamo še pokuhane slive z agar agarjem.
- Tortico postavimo v hladilnik za 2 uri.
Čas priprave: 60 minut