Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_newsbox je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_portfoliobox je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_socialcount je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_combo_widget je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_partner_widget je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_google_maps je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507

Deprecated: Klicanje metode konstruktorja za razred WP_Widget v avia_fb_likebox je zastarelo od izdaje 4.3.0 naprej! Uporabite raje __construct(). in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5507
Cobio | Ročna predelava olja

100% Ekološko in naravno

Kokosovo olje Cobio je pridelano in predelano na neokrnjenih kmetijah z otokov južnega Pacifika ter na kmetijah vzhodne obale Indije, brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in drugih umetnih dodatkov.

Ekološki izdelek je surov ali predelan izdelek rastlinskega ali živalskega izvora, narejen in tržen v skladu z natančnimi in strogimi pravili in zahtevami, predpisanimi s strani Slovenije in EU. Izdelek mora izvirati iz surovin, proizvodnega načina in metod, ki ne vsebujejo umetnih sestavin.

Izdelek je natančno pregledan v vseh fazah proizvodnje in transporta s strani pooblaščenih nadzornih organov, na katere se je potrebno obvezno sklicevati na embalaži izdelka. Vsaj 95% sestavin ekološkega izdelka mora izvirati iz preverjene ekološke pridelaveKokosovo olje Cobio temelji na ekološki pridelavi in predelavi, tako da so vse sestavine 100% ekološke, preverjene v skladu z veljavnimi predpisi.

Ekološki certifikat EU

Kokosovo olje Cobio in proizvodna mesta imajo certifikat o ekološki pridelavi in predelavi EU in polnjenju.

Ekološki certifikat EU

Hladno stiskano

Kokosovo olje Cobio Kerala je hladno stiskano zaradi relativno nizke temperature pri sušenju kokosa in stiskanja brez gretja.

Kokosovo olje Cobio Malaita je ekstra deviško, ker je narejeno iz prvega in edinega hladnega stiskanja v manj kot eni uri od odprtja kokosovega oreha.

Ekstra deviško

Ekstra deviško kokosovo olje Cobio z imenom Malaita je kokosovo olje najvišje kategorije, pridobljeno neposredno iz svežih kokosov zgolj z mehanskimi postopki.

Surovo

Tako pridobljeno kokosovo olje je deviško, ker ni niti kemijsko niti toplotno obdelano ter ne vsebuje nobenih dodatkov (aditivov). Kokosovo olje pridobljeno na tak način je živo in polno hranljivih snovi.

DME® proces predelave kokosovega olja Cobio

Proces DME (angl. Direct Micro Expelling) omogoča predelavo ekstra deviškega kokosovega olja v manj kot eni uri od odprtja kokosovih orehov. Rezultat je najkakovostnejše hladno stiskano ekstra deviško kokosovo olje Malaita, s pristnim okusom, izvirno sestavo in ohranjenimi dobrimi lastnostmi.

1. Priprava

Zrele, zdrave in nepoškodovane kokosove orehe kmetje ločijo in jih odprejo najkasneje v 48 urah od obiranja.

2. Mletje

Takoj po odprtju kokosovega oreha kmetje iz lupine postrgajo kokosovo meso z vrtečim strgalnikom. Proces se imenuje mokro mletje.

3. Sušenje

Sveže postrgano kokosovo meso kmetje položijo na segreto, premikajočo se ploščo, kjer ga stalno obračajo. Ventilator nad ploščo vzdržuje nizko temperaturo in hitro izsuši kokosovo meso.

4. Stiskanje

Ko je kokosovo meso osušeno, ga kmetje hladno stisnejo z ročno prešo. Pridobljeno kokosovo olje nato očistijo z usedanjem, tako da ga pustijo stati 24 ur.

5. Usedanje

Kokosovo olje kmetje nato pretočijo in ga pustijo stati teden dni. Nato ga ponovno pretočijo in pustijo stati še tri tedne. Tako je kokosovo olje očiščeno in primerno za polnjenje, vendar še vedno lahko vsebuje delce kokosa.

Standard DME® omogoča pravično trgovino

Standard DME® in stroga kontrola kakovosti kokosovega olja Cobio zagotavljata varnost potrošnikom ter preživetje in napredek tradicionalnim lokalnim skupnostim. Izraba obstoječih in samozadostnih virov ter uporaba povsem čiste in preproste tehnologije brez uporabe kemikalij ohranja naravo nedotaknjeno.

DME tehnologija tako pomembno vpliva na izboljšanje življenja lokalnih skupnosti, saj imajo proizvajalci kokosovega olja Cobio s proizvodnjo prihodek, ki je nekajkrat večji od dohodka proizvajalcev rafiniranega kokosovega olja, t.i. “kopre”, hkrati se ohranja tradicionalno družinsko življenje pridelovalcem in predelovalcem kokosovega olja Cobio. Pri postopku pridobivanja našega olja se izrabljajo samo surovine iz obnovljivih virov, tako da v procesu ni odpadkov, ki jih ne bi bilo mogoče reciklirati.

DME tehnologija omogoča hkratno pridelavo in predelavo kokosovega olja Cobio iz kokosovih orehov na kmetijah Južnopacifiških otokov in obal Indije in Afrike, iz koder izvirajo kokosove palme. DME tehnologija družinam na kmetijah omogočada proizvedejo najkakovostnejše kokosovo olje v eni uri od odprtja kokosovega oreha.

Pravična trgovina v pravem pomenu

Postopek DME predelave kokosovega olja Cobio zagotavlja preživetje in napredek lokalnim skupnostim na otokih južnega Pacifika ter ohranja njihovo naravno okolje nedotaknjeno.

Domača pridelava in predelava

DME tehnologija postavlja proizvodnjo ekstra deviškega kokosovega olja Cobio nazaj na manjše družinske kmetije južno Pacifiških otokov, kjer originalno raste kokosova palma. Kokosove palme družine gojijo in obdelujejo na ekološki način, brez uporabe umetnih gnojil in drugih kemičnih dodatkov.

DME tehnologija omogoča družinam na kmetijah proizvesti najkakovostnejše kokosovo olje v eni uri od odprtja kokosovega oreha. DME sistemi proizvodnje kokosovega olja so postavljeni širom Pacifika, v Indoneziji, Papui Novi Gvineji, Salomonovih otokih, na otokih Tonge, Kiribatov, Tuvaluja, vzhodnega Timorja, v Indiji in Afriki.

Večji prihodki in čista predelava

DME način proizvodnje pomembno vpliva na izboljšanje življenja lokalnih skupnosti širom Pacifika. Proizvajalci kokosovega olja Cobio imajo zagotovljen dohodek, ki je nekajkrat večji od dohodka proizvajalcev rafiniranega kokosovega olja – “kopre”; poleg tega se v lokalni skupnosti ohranja tradicionalno družinsko življenje in kultura. Pri postopku pridobivanja našega olja se izrabljajo samo surovine iz obnovljivih virov, tako da v procesu ni odpadkov, ki jih ne bi bilo mogoče reciklirati.

Koristi za vse

Sistem DME pridobivanja ekstra deviškega kokosovega olja Cobio je akreditiran s strani NASAA (AQIS in IFOAM) in pomeni temelj Fair-Trade trgovine v najboljšem pomenu.

Pridelava, predelava in prodaja tega kokosovega olja koristi nam vsem – potrošnikom z naravnim, hranljivim in koristnim proizvodom kot tudi pridelovalcem, katerim pomeni glavni vir prihodkov.

Salomonovi otoki

Ekstra deviško kokosovo olje Cobio Malaita prihaja iz manjših družinskih kmetij na neokrnjenih otokih južnega Pacifika, natančneje iz Salomonovih otokov in otokov vzhodnega Timorja.

Kje kupiti kokosovo olje Cobio?

Kokosovo olje Cobio je na voljo v vseh večjih prodajalnah in specializiranih trgovinah.
Pošljite nam povpraševanje in morebitna vprašanja.

Prodajna mesta

Kokosovo olje Cobio lahko kupite v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji, v drogerijah ter specializiranih prodajalnah z zdravo in ekološko prehrano.

Veleprodaja

Restavracije, trgovine s športno in ekološko prehrano, masažni in kozmetični saloni – pošljite nam povpraševanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem času.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/condim01/public_html/cobio.si/wp-includes/functions.php on line 5309