Pira in polnozrnati basmati riž
z bučkami in korenčkom
Sestavine:
- 100g pire
- 100g polnozrnati basmati riž
- 1 bučka
- 1 korenček
- ½ jajčevca
- 2 veliki jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1 strok česna
- 1 paradižnik
- pelati
- himalajska sol
- poper
- rdeča paprika v prahu
- curry
- peteršilj
- kumina
Priprava:
- V osoljeni vodi skuhamo piro in polnozrnati basmati riž (kuhamo po navodilu na embalaži, približno 45 minut).
- Na manjše koščke narežemo vso zelenjavo in česen.
- V ponvi na 1 jedilni žlici kokosovega olja Cobio prepražimo paradižnik, da se zmehča.
- K paradižniku v ponev dodamo vso narezano zelenjavo in nasekljan česen.
- Zelenjavi dodamo začimbe in pelate (poljubna količina).
- Ko sta pira in basmati riž kuhana, dodamo zelenjavo.
- Na koncu zabelimo z eno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo dodal piri, rižu in zelenjavi tropski pridih ter poudaril okus zelenjave.
Čas priprave: 1 ura