Pečene sardele s pirejem
Slastno hitro kosilo ali večerja.
Sestavine:
- 500 g sardel
- 2 večja krompirja
- manjši gomolj zelene
- šop brokolija
- 3 velike jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- himalajska sol
- poper
Priprava:
- Pečico segrejemo.
- Olupimo krompir in gomolj zelene. Na manjše koščke narežemo krompir, zeleno in brokoli. Vse tri sestavine kuhamo v osoljeni vodi 15 minut.
- Medtem očiščene sardele postavimo v pekač. 1 jedilno žlico ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita stopimo in z njim premažemo sardele. Ribe bodo zaradi kokosovega olja dobile slastno hrustljavo skorjico.
- Ribe posolimo in jih postavimo v pečico nastavljeno na ventilacijo na 200°C za 10-15 minut. Pečene so, ko dobijo rahlo hrustljavo skorjico.
- Odcedimo kuhano zelenjavo. Po potrebi ji dodamo sol in poper ter dve jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita, ki bo zelenjavi dal sladkasto aromo.
- Zmiksamo s paličnim mešalnikom v pire.
Čas priprave: 20 minut