Pečene sardele s pirejem

Slastno hitro kosilo ali večerja.

Sestavine:

  • 500 g sardel
  • 2 večja krompirja
  • manjši gomolj zelene
  • šop brokolija
  • 3 velike jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • himalajska sol
  • poper

Priprava:

  1. Pečico segrejemo.
  2. Olupimo krompir in gomolj zelene. Na manjše koščke narežemo krompir, zeleno in brokoli. Vse tri sestavine kuhamo v osoljeni vodi 15 minut.
  3. Medtem očiščene sardele postavimo v pekač. 1 jedilno žlico ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita stopimo in z njim premažemo sardele. Ribe bodo zaradi kokosovega olja dobile slastno hrustljavo skorjico.
  4. Ribe posolimo in jih postavimo v pečico nastavljeno na ventilacijo na 200°C za 10-15 minut. Pečene so, ko dobijo rahlo hrustljavo skorjico.
  5. Odcedimo kuhano zelenjavo. Po potrebi ji dodamo sol in poper ter dve jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita, ki bo zelenjavi dal sladkasto aromo.
  6. Zmiksamo s paličnim mešalnikom v pire.

Čas priprave: 20 minut