Polnjena paprika z lečo in rižem
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 1 paradižnik
- 1 velika paprika
- 40g leče
- 40g riža
- 1 česen
- peteršilj
- 1 velika paprika
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- sol
- poper
- curry
- kurkuma
- mleta rdeča paprika
- 1,5dl kokosovega mleka
Priprava:
- Skuhamo riž in lečo.
- Na kokosovem olju prepražimo nasekljan paradižnik, dodamo, česen in peteršilj. Solimo in popramo.
- Dodamo preostale začimbe, da zadiši.
- Paradižniku dodamo kuhan riž in lečo.
- Na koncu zalijemo še s kokosovim mlekom in kuhamo tako dolgo, da ostane bolj malo tekočine.
- Papriko razpolovimo in v polovičke nadevamo omako z lečo in rižem.
- Polnjeno papriko postavimo na pekač in jo pečemo v pečici na 180°C tako dolgo, da se paprika zmehča (približno 30 minut).
Čas priprave: 45 minut