Zakaj kokosov sladkor Cobio?
Okusno nadomestilo za navaden in trsni sladkor ter vsa ostala sladila.
100% Ekološka pridelava in predelava ter znano poreklo
Kokosov sladkor Cobio je ročno predelan na ekoloških kmetijah otoka Java v Indoneziji. Dobimo ga neposredno od pridelovalcev, kar nam omogoča visoko sledljivost izdelka; tako natančno vemo, s katerega palminega drevesa je bil predelan kokosov sladkor.
Kokosov sladkor Cobio je nerafiniran, nefiltriran, neobdelan in brez dodanih barvil, z nizko vsebnostjo vlage (manj kot 2%). Kokosov sladkor Cobio ima ekološki certifikat EU.
100% Naraven kokosov sladkor Cobio
Kokosov sladkor Cobio je 100% naraven, nerafiniran sladkor, pridobljen iz svežega nektarja kokosovega cveta. Primeren je za peko peciva, za pripravo marmelad in drugih dobrot. Lahko ga uporabite kot sladilo v vseh receptih, odličen je v smoothijih in drugih napitkih. Okus kokosovega sladkorja Cobio je nežno karamelast in ne spominja na kokos.
Ročna pridelava in predelava
Naraven nerafiniran kokosov sladkor Cobio je pridobljen iz svežega nektarja kokosove palme. Z rezanjem dela kokosovega cveta se pridobiva nektar, ki se ga zbira v viseče posode. Nektar je nato potrebno nežno in počasi segrevati, da izhlapi večino vode in ta kristalizira. Predhodno se v nektar lahko dodajajo tudi naravne začimbe kot sta cimet in ingver.
Naraven vir mineralov
Kokosov sladkor je naraven vir magnezija, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Cink v kokosovem sladkorju ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k ohranjanju zdrave kože. Fosfor prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob. Kalcij v kokosovem sladkorju prispeva k delovanju mišic in k sproščanju energije pri presnovi.
Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.
Nizek glikemični indeks
Kokosov sladkor spada med živila z nizkim glikemičnim indeksom.
Okusno nadomestilo sladkorju
Kokosov sladkor Cobio se uporablja kot okusno nadomestilo za navaden in trsni sladkor ter vsa ostala sladila. Uporabite ga za sladkanje čaja, kave in vseh vrst napitkov; pravzaprav za vse kar želite posladkati.
Prehranska vrednost
100% ekološki kokosov sladkor Cobio iz nektarja kokosovega cveta.
Poreklo: Indonezija.
Količina
Energija (kJ)
(kcal)
Maščobe
– nasičene maščobe
Ogljikovi hidrati
– sladkorji
Beljakovine
Sol
Kalcij (Ca)
Cink (Zn)
Magnezij (Mg)
Fosfor (P)
Na 4 g
64,2 kJ
15,1 kcal
0,0 g
0,0 g
3,7 g
3,7 g
0,0 g
0,0 g
26,4 mg
0,3 mg
2,9 mg
9,2 mg
Na 100 g / PDV*
1605 kJ
378 kcal
0,0 g
0,0 g
92,4 g
92,4 g
1,3 g
0,0 g
660 mg / 82%
7 mg / 70%
73 mg / 19%
230 mg / 33%
Navedene so povprečne vrednosti za 4 g (1 čajna žlička) in 100 g izdelka.
*PDV: Priporočen dnevni vnos.
(Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.)
Okusni recepti
Preizkusite enega od okusnih receptov s kokosovim sladkorjem Cobio.
Kje kupiti kokosov sladkor Cobio?
Kokosov sladkor Cobio je na voljo v vseh večjih prodajalnah in specializiranih trgovinah.
Pošljite nam povpraševanje in morebitna vprašanja.
Prodajna mesta 〉
Kokosov sladkor Cobio lahko kupite v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji, v drogerijah ter specializiranih prodajalnah z zdravo in ekološko prehrano.
Veleprodaja 〉
Restavracije, trgovine s športno in ekološko prehrano, masažni in kozmetični saloni – pošljite nam povpraševanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem času.